Verkeer & Vervoer

Verkeer & Vervoer

Door demografische en economische ontwikkelingen en een groeiende bevolking staat de Verkeer & Vervoer sector voor grote uitdagingen als het gaat om reistijd en duurzaamheid. Om de bereikbaarheid in de drukste regio’s over weg, water en spoor te verbeteren, heeft het Rijk met het bedrijfsleven programma’s als Beter Benutten en Talking Traffic geïnitieerd. Hierdoor is een grote behoefte ontstaan aan ICT innovaties en slimme manieren voor een betere doorstroming met de hoogste verkeersveiligheid en laag CO2 verbruik. Denk daarbij aan concepten als In-Car-Communication, Mobility as a Service (MaaS), Big Data, Internet of Things (IoT) en SmartCity.

Verkeer Vervoer

CIMSOLUTIONS voor verkeer en vervoer

CIMSOLUTIONS heeft brede ervaring op het gebied van het innoveren, ontwikkelen en invoeren van verkeersmanagement- en informatiesystemen binnen de Verkeer & Vervoer sector. Onze IT specialisten werken voor klanten binnen de (rijks-)overheid, vervoerders, beheerders en internationale marktleiders van verkeerssystemen. Door toepassing van de unieke combinatie van automatiseringskennis en kennis van het verkeer- en vervoersdomein, helpen we onze klanten met innoveren en voorop blijven lopen. Bijvoorbeeld door toepassing van Business Intelligence, Big Data Analytics, IoT, smart devices en cloud computing.

Geavanceerde systemen met hoge gebruikerseisen

Onze klanten in de Verkeer & Vervoer sector hebben een uitstekende reputatie in de ontwikkeling en toepassing van de meest geavanceerde en veilige (semi)geautomatiseerde verkeers- en (openbare) transportveiligheidssystemen. CIMSOLUTIONS helpt haar klanten onder andere met de ontwikkeling van treinbeveiliging (ERTMS), bewakings- en controlesystemen, dynamische busstations, reizigersinformatiesystemen, bewakings- en controlesystemen, dynamisch verkeersmanagement (DVM), simulatie software voor luchtverkeerscontrole en tunnel technische installaties incl. tunnelbesturingen (TTI). Deze systemen worden gekarakteriseerd door hoge gebruikerseisen op het gebied van onder andere performance, betrouwbaarheid en absolute veiligheid. Software is onmisbaar om deze hoge standaarden te realiseren en speelt een cruciale rol in deze in de schijnwerpers staande en veeleisende markt.

Langdurige samenwerking met NS en ProRail

CIMSOLUTIONS levert sinds 1993 hoogwaardige ICT diensten aan de Nederlandse Spoorwegen en ProRail. Sinds 2007 is CIMSOLUTIONS voorkeursleverancier. Onze medewerkers hebben meegewerkt aan vele projecten en producten. Zij bieden ondersteuning bij alle fasen van de software ontwikkeling, projectmanagement en systeemonderhoud. LEES MEER.

    Benieuwd naar onze vacatures?

    Wij zijn altijd op zoek naar gedreven professionals

    Geïnteresseerd?

    Wij horen graag van je! Neem contact met ons op.