Business- & Informatieanalyse

Business- & Informatieanalyse

CIMSOLUTIONS helpt haar opdrachtgevers bij (Rijks-)overheden en in de zakelijke en industriële markten voorop te blijven lopen, door uitdagingen in de business op te lossen met nieuwe en beproefde technologieën.

Business Informatie Analyse

Onze Business Analisten richten zich daarbij op de nodige vernieuwingen en verbeteringen. Zij doen dit door te verifiëren of de dienstverlening nog voldoet aan de kwaliteit en verwachtingen en door te kijken of de onderliggende bedrijfsprocessen dit mogelijk maken. Daar waar de Business Analist zich vooral richt op de analyse van de bedrijfsproblematiek en de bedrijfsprocessen, ligt de focus van de Informatieanalist meer op het functioneel beschrijven en realiseren van de IT oplossing. De Informatieanalist beschikt daarom over meer technische vaardigheden.

Waarom Business- en Informatieanalisten van CIMSOLUTIONS?

Onze Business Analisten werken volgens het LEAN principe waardoor uw bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk ingericht worden. Onze Informatieanalisten werken Agile om in korte tijd een bruikbare functionaliteit operationeel te krijgen.

“LEAN en Agile”

De Business Analisten en Informatieanalisten van CIMSOLUTIONS worden in verschillende branches ingezet zoals Overheid, Verkeer en Vervoer, Financiële Dienstverlening, Luchtvaart, Spoorwegen, Infrastructuur en Milieu, Onderwijs, Onderzoek en Innovatie, Energie en Nutsbedrijven, Gemeenten en Provincies.

Toegepaste best practises

Toegepaste best practices zijn onder andere Business Process Modelling, TOGAF, DYA, NORA, GEMMA, ROSA, MARIJ, PETRA, Archimate/Archi, Agile/Scrum, DevOps, PRINCE2, UML, User Stories, Requirements Management. Daarnaast delen onze Business Analisten en Informatieanalisten hun kennis door middel van de Special Interest Group Business- en Informatieanalyse. 

Business Hand Writing Data Analysis

Hierbij worden presentaties aan elkaar gegeven en/of een workshop gehouden. Regelmatig komt er een externe spreker, waarbij de laatste technische  kennis gedeeld wordt. Onze Business Analisten en Informatieanalisten publiceren regelmatig en geven gastcolleges op Hogescholen en Universiteiten en op ons eigen CIMposium voor klanten.

Onze opdrachten

De Business en Informatieanalisten van CIMSOLUTIONS ondersteunen bedrijven bij zeer uiteenlopende vraagstukken. Zij bijten zich vast in de uitdaging, denken mee en zorgen ervoor dat het nieuwe product of de dienst aansluit bij uw huidige werkwijze. Hieronder leest u meer over een aantal opdrachten die CIMSOLUTIONS heeft uitgevoerd.

Zaakgericht werken

Bij overheden moet zaakgericht gewerkt worden. Onze Business Analisten brengen bij diverse grote gemeenten de behoeften en impact van dit zaakgericht werken in kaart, voor medewerkers van de verschillende loketdiensten. Onze Informatieanalisten zorgen voor de vertaling van de eisen wensen naar de realisatieteams van de IT-systemen.

Invoering van de Omgevingswet

Een ander voorbeeld is de invoering van de Omgevingswet, waarbij onze Business Analisten samen met stakeholders van de (rijks-)overheden een nieuw vergunningenstelsel ontwikkelen. Aansluitend richten onze informatieanalisten, in afstemming met de opdrachtgever en de IT beheerorganisatie, de daarbij behorende informatiearchitectuur in. Zij kijken daarbij naar de verschillende soorten informatiesystemen, koppelingen, gegevensbestanden en de beheerprocessen die daarvoor in samenhang nodig zijn.

Het invoeren van nieuwe processen begeleiden

Binnen de zakelijke markt, zoals bij financiële instellingen en verzekeraars, richten onze business en informatieanalisten zich op het analyseren, realiseren en begeleiden van de invoering van nieuwe bank- verzekerings- en pensioenprocessen en de aansluiting hiervan op de bestaande processen.

    Benieuwd naar onze vacatures?

    Wij zijn altijd op zoek naar gedreven professionals

    Geïnteresseerd?

    Wij horen graag van je! Neem contact met ons op.