Zeer geslaagde SIG Java door interactieve presentatie van Oracle’s Rob van der Aar

Zeer geslaagde SIG Java door interactieve presentatie van Oracle’s Rob van der Aar

Slechts 2 dagen na het historische moment voor de wereldwijde Java community waarop Oracle de eerste Non-Public Java versie uitbracht, was Rob van der Aar, directeur Business Development EMEA van Oracle, gastspreker bij onze Special Interest Group Java. Rob deelde tijdens een interactieve presentatie alle ins- en outs over de wijze waarop Oracle Java technologie en belangrijke security updates beschikbaar maakt voor de wereld. Een wereld waarin bij circa 95% van de organisaties op computers en servers Java programma’s zijn te vinden. Ook ging Rob dieper in op de impact van deze updates. In het bijzonder natuurlijk voor onze developers en klanten.

In september 2017 bracht Oracle Java-versie 9 uit onder een nieuwe release cadans en op 15 januari jongstleden bracht Oracle de laatste Public available-update (202) uit voor Java versie 8.

In een mooie interactie met de groep heeft Rob ruim 1,5 uur vanuit de Oracle Java Global Businesses Unit gedeeld over de veranderingen, implicaties en oplossingen voor Java-ondersteuning en (security) updates!