Van afstudeerder tot Test Engineer bij CIMSOLUTIONS

Van afstudeerder tot Test Engineer bij CIMSOLUTIONS

Ik kwam voor het eerst in aanraking met CIMSOLUTIONS toen ik in het vierde jaar van de opleiding HBO-ICT Business zat. Saxion had een Bedrijvenbeurs georganiseerd waarbij CIMSOLUTIONS aanwezig was. Ik vond het gelijk een interessante organisatie, daar wou ik meer van weten. Op de beurs sprak ik met een medewerker van CIMSOLUTIONS. CIMSOLUTIONS hecht veel belang aan leren, biedt doorgroeimogelijkheden en heeft veel diversiteit op de werkvloer.

Tonke Bult

Bij CIMSOLUTIONS kom je in aanraking met verschillende opdrachtgevers, dat vond ik leerzaam en lekker afwisselend. Daarnaast hadden ze ook nog eens een vestiging in Deventer.

Afstudeeropdracht e-learning

Ik besloot mijn afstudeeropdracht bij CIMSOLUTIONS te gaan doen op de vestiging in Deventer. Mijn afstudeeropdracht ging over E-learning. Ik heb onderzoek gedaan naar hoe e-learning kan worden toegepast op het interne trainingsaanbod en het intranet van CIMSOLUTIONS. Vanuit CIMSOLUTIONS werd ik goed begeleid, ik voelde mij serieus genomen, er werd tijd voor mij gemaakt en ondertussen leerde ik het bedrijf goed kennen. Je kon merken dat ze veel ervaring hadden met het begeleiden van afstudeerders. Er waren duidelijke afspraken en er waren veel mogelijkheden tijdens het afstuderen. Zoals de mogelijkheid om medewerkers te interviewen, een denktank op te richten, mijn presentaties meerdere malen te oefenen en feedback te vragen aan de stagebegeleider en aan andere medewerkers Het resultaat was een vertrekpunt voor het toepassen van e-learning. De focus lag op de juiste onderdelen. Dat heeft er toe geleid dat ik mijn onderzoek naar een hoger niveau kon tillen en succesvol ben afgestudeerd (yes!). Na een vlotte sollicitatie ben ik in dienst gekomen bij CIMSOLUTIONS. Een goede start van mijn carrière in de ICT.

Traineeship vol trainingen en workshops

Na een heerlijke zomervakantie begon ik met een Traineeship bij CIMSOLUTIONS. Tijdens het traineeship volgde ik diverse trainingen en workshops. Trainingen en workshops werden gegeven door collega’s met veel kennis en praktijkervaring. Ik werkte samen met andere trainees aan een project waarbij we de nieuwe kennis gelijk konden toepassen, erg leuk, leerzaam en soms ook spannend. Zo nu en dan wordt je tijdens het project in het diepe gegooid, dan lopen de zaken anders dan je verwacht en gaan er dingen mis. Dat is de bedoeling, want fouten die je tijdens het trainingsprogramma maakt zal je straks niet bij de klant maken. Daar leer je uiteindelijk het meeste van. Het samengestelde trainingsprogramma is op maat en is afhankelijk van de interesses en voorkeuren van jezelf en van je nieuwe collega’s. Het project wordt goed begeleid en je wordt klaargestoomd voor de praktijk. Dankzij het traineeship kon ik mij verder ontwikkelen tot een T-shaped Test Engineer. Na twee maanden was ik klaar om ingezet te worden bij de klant.

Aan de slag als Test Engineer

Tijdens het traineeship werd het al duidelijk dat CIMSOLUTIONS mij graag wilde inzetten op een intern project. Daarom heb ik nog tijdens het traineeship een intakegesprek gehad. Na het traineeship mocht ik direct aan de slag op dit project. Het gaat om een migratieproject ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen, waarbij een Microsoft Dynamics AX systeem wordt gemigreerd naar een nieuwe cloud oplossing in Microsoft Dynamics 365. Inmiddels ben ik meer dan een jaar werkzaam bij CIMSOLUTIONS als Test Engineer. Ik zit nog op hetzelfde interne project. Ik heb leuke collega’s en ik leer veel. Als het aan mij ligt ben ik nog lang niet uitgeleerd en ik hoop dat ik in de toekomst nog veel meer kennis en ervaring mag opdoen bij CIMSOLUTIONS.

Tonke Bult
Test Engineer

    Benieuwd naar onze vacatures?

    Wij zijn altijd op zoek naar gedreven professionals

    Geïnteresseerd?

    Wij horen graag van je! Neem contact met ons op.