Volvo Financial Services

Volvo Financial Services

With you every minute, every mile

Het merk Volvo staat bekend om zijn hooggewaardeerde veiligheid en kwaliteit. Volvo IT levert betrouwbare diensten op de business demand en is daarbij technologisch vooruitstrevend. Ze beheert, ondersteunt en ontwikkelt meer dan 1.000 applicaties. Dit zijn zowel standaard ERP als maatwerk applicaties, veelal wereldwijd en over meerdere platformen. 

Referentie Volvo

Volvo Financial Services biedt financieringen, verzekeringen en reparatie- en onderhouds-contracten aan voor trucks, bussen en construction equipment.

Volvo Financial Services (VFS) in Nederland is het expertisecentrum in Europa op het gebied van financieringen. Om de overgang naar een ERP systeem voor alle Scandinavische landen te ondersteunen, werkt CIMSOLUTIONS binnen het Applicatiecentrum van VFS als partner van Volvo IT. Het Applicatie-centrum krijgt verzoeken van gebruikers uit heel Europa en is functioneel en technisch aanspreekpunt voor de migraties naar het ERP pakket en ontwikkelt maatwerk webapplicaties ter aanvulling van het ERP systeem. Ze is spil in het web tussen de gebruikers, de ERP leverancier en de Volvo IT organisatie in Gothenburg en Gent. De IT-ers van CIMSOLUTIONS gaan met vele culturen om en reizen regelmatig naar het buitenland om samen met gebruikers, Volvo IT en de ERP leverancier de impact van wijzigingen in kaart te brengen en afspraken te maken over de oplevering. Specialisten van CIMSOLUTIONS hebben voor VFS aan diverse projecten gewerkt als database ontwerper, database ontwikkelaar, software ontwerper, software ontwikkelaar, functioneel beheerder, applicatiebeheerder en tester.

Webapplicatie ontwikkelaars van CIMSOLUTIONS hebben een .NET webservice ontworpen, ontwikkeld en getest, die de vele bestaande calculaties in verschillende systemen vervangt door één centrale applicatie: de VFS calculator. Het project is volgens de DSDM-methodiek uitgevoerd, waarbij in overleg met de kern-gebruikers de functionaliteit naar prioriteit is ingedeeld. Hierna is een iteratieplan opgesteld en uitgevoerd. Na drie iteraties is de meeste functionaliteit in productie en ligt de focus vooral op de integratie van de webservice met de talloze systemen binnen de verschillende Volvo business areas en de dealer portals. Hiervoor zijn interfaces gedefinieerd en ontwikkeld in XML. Het was voor VFS de eerste keer dat gebruik werd gemaakt van .NET technologie zodat CIMSOLUTIONS zich ook heeft beziggehouden met het opstellen van ontwikkelstandaarden, het inrichten van de .NET ontwikkelstraat en het opzetten van een Object Georiënteerde architectuur (UML, Use Cases, Klassendiagrammen).

Finance en Verzekeringen

Onze klanten in de sector finance en verzekeringen, zoals Volvo Financial Services, de Belastingdienst, en VGZ hebben een uitstekende reputatie en staan bekend om hun innovatief vermogen. Voor het efficiënt inrichten van hun bedrijfsprocessen maken deze bedrijven steeds vaker gebruik van webapplicaties, Internet technologie en open standaarden. De nieuwe generatie informatiesystemen wordt ontworpen en ontwikkeld op basis van herbruikbare componenten, waarbij de bedrijfslogica maar op één plaats staat. Deze nieuwe systemen worden naadloos ingepast in de bestaande backoffice systemen. De transitie naar Internet en webapplicaties dient absoluut foutloos te verlopen. Gestructureerd testen, veelal op basis van TMap, is hierbij een onmisbare ontwikkelstap. Verder zijn een goede beveiliging en een goede performance belangrijke uitgangspunten.

CIMSOLUTIONS specificeert, ontwerpt, ontwikkelt, beheert en test in nauwe samenwerking met onze klanten kwalitatief hoogwaardige Internet en webapplicaties zoals: een webservice om leasebedragen centraal te berekenen, webapplicaties voor het uitbrengen van statistische conjunctuurgegevens, portals voor overheidsinstellingen, webapplicaties voor elektronische aangifte, programmatuur om via het web hypotheekoffertes aan te vragen, webapplicaties waarmee verzekeraars en ziekenhuizen over verzekerden communiceren en webapplicaties voor kennismanagement doeleinden.

    Benieuwd naar onze vacatures?

    Wij zijn altijd op zoek naar gedreven professionals

    Geïnteresseerd?

    Wij horen graag van je! Neem contact met ons op.