ProRail

ProRail

De spoorsector verwacht tot 2030 een forse groei van meer dan 30% in het aantal treinreizigers en in het goederenvervoer. Om dit toekomstbeeld op te kunnen vangen, is veel meer nodig dan het uitbreiden van de huidige spoorinfrastructuur van Nederland met ruim 7.000 km spoor, 2.500 overwegen, 7.000 wissels, 4.500 km bovenleiding en 400 stations.

Prorail Logo2

Als spoorbeheerder staat ProRail, samen met de vervoerders, voor de enorme opgave om in 2030 dagelijks 2 miljoen reizigers prettig en veilig naar hun bestemming te vervoeren naast de capaciteitsuitbreiding in het goederenvervoer. Om dit te realiseren is innovatie een vereiste, samen met het nog slimmer en beter benutten van het spoor. En daar zijn hooggekwalificeerde ICT specialisten voor nodig!

Specialisten op alle ICT gebieden

ProRail heeft CIMSOLUTIONS in 2018 opnieuw geselecteerd om op alle ICT gebieden haar specialisten in te zetten, waaronder ontwikkeling, beheer en onderhoud van IT applicaties, systemen en infrastructuur, testen, informatieanalyse, architectuur en projectmanagement. CIMSOLUTIONS zet haar IT specialisten in op algemene ICT domeinen als kantoorautomatisering, maar ook specifiek op data science, business intelligence, integratie, administratieve en business systemen en realtime systemen.

SpoorWeb

Eén van onze senior projectmanagers is bij ProRail ingezet voor de ontwikkeling van SpoorWeb, een slim informatie- en communicatieplatform wat ervoor zorgt dat de spoorbranche juist geïnformeerd wordt over storingen en incidenten op het spoor. Onderhoud aan het spoor wordt daardoor sneller en efficiënter uitgevoerd wat de kans op vertraging voor treinreizigers drastisch verminderd.

    Benieuwd naar onze vacatures?

    Wij zijn altijd op zoek naar gedreven professionals

    Geïnteresseerd?

    Wij horen graag van je! Neem contact met ons op.