Langdurige samenwerking met Fico Molding

Langdurige samenwerking met Fico Molding

Fico Molding – onderdeel van BE Semiconductor Industries – is een leidende producent van hoogtechnologische, high performance geïntegreerde systemen voor het assemblageproces van computerchips, zoals semiconductor verpakking, plaat- en malbehandelingsapparatuur. Het AMS-I, een intelligent volautomatisch vormingssysteem, is het paradepaardje onder de reeks innovatieve producten die wereldwijd worden aangeboden door Fico Molding. Het product onderscheidt zich door het bieden van buitengewone toegevoegde waarde aan de klant door flexibiliteit, hoge betrouwbaarheid, de kortste bewerkingstijd in de markt en een gegarandeerd hoge output.

Referentie Fico Molding

Software speelt een sleutelrol in deze producten. Software is cruciaal in de automatische machinebesturing, data acquisitie, bewerking en rapportage, een op Windows gebaseerde user interface met een touch screen monitor waardoor gemakkelijk en gebruikervriendelijke bediening van de machines mogelijk is en het (op afstand) monitoren van productieparameters voor onderhoud en performance analyse.

CIMSOLUTIONS heeft, in een langdurige samenwerking sinds 1995 met Fico Molding, zorg gedragen voor alle fasen van de software ontwikkeling ten behoeve van een range van producten op diverse software platforms en regelmatig ook de installatie en nazorg wereldwijd op de locatie van de eindgebruiker. Hierbij inbegrepen zijn onder andere Object Oriented Analysis & Design (UML), ontwikkeling van de man-machine interface, embedded control software voor de equipment, Visual Studio ontwikkeling, het toepassen van Web Technologieën, automatische code generatie, systeem integratie & test, fabriekstesten en op locatie testen, configuratie management en software projectmanagement. Belangrijke succesfactoren waren: automatische code generatie waardoor de time-to-market gereduceerd wordt, iteratieve ontwikkeling voor het beheersen van risico’s en software ontwikkeling conform de SEMI standaarden.

Hiernaast heeft CIMSOLUTIONS in nauwe samenwerking met FICO Molding de requirements voor een Molding (productie en bewerking) Performance Analysis Systeem opgesteld en heeft dit systeem in-house bij CIMSOLUTIONS ontworpen en gerealiseerd, gebaseerd op fixed-price onder CIMSOLUTIONS eigen projectmanagement, verantwoordelijkheid en risico. Het systeem is opgeleverd volgens specificatie, binnen de gestelde tijd en naar acceptatie en volle tevredenheid van Fico Molding inclusief de na de oplevering nodige support en onderhoud. Dit systeem maakt het mogelijk voor Fico Molding om niet alleen corrigerend (op afstand) onderhoud te plegen door analyse, diagnose en herstel van fouten, het systeem ondersteunt ook de analyse van trends waardoor fouten getraceerd en opgespoord kunnen worden in het ontwerp, waardoor toekomstige releases verbeterd kunnen worden.

Elektronica en halfgeleiders

Onze klanten in de Halfgeleider Industrie zijn wereldmarktleiders met een reputatie in de ontwikkeling, productie en marketing van ’s werelds meest innovatieve producten voor de fabricage van computerwafers en computerchips. Deze systemen worden gekenmerkt door gebruikerseisen ten aanzien van ultra precisie, zero-fault betrouwbaarheid, hoge productiesnelheden en just-in-time productie logistiek en time-to- market. Software is onmisbaar om deze hoge standaarden te kunnen bereiken en speelt een beslissende rol in deze zwaar concurrerende, door technologie gedreven en cyclische markt.

CIMSOLUTIONS is reeds meer dan twee decennia, in nauwe samenwerking met onze klanten, betrokken bij de ontwikkeling van deze hoogwaardige high-tech producten voor de business-to-business markt. Het productassortiment bestrijkt nagenoeg alle stappen van het productieproces van computerwafers en computerchips. Hieronder vallen diverse zeer geavanceerde producten, variërend van Wafer-Steppers/Scanners, High-tech Ovens voor het ‘bakken’ van de wafers tot Molding Systems and Trim & Form Systems voor het verpakken en afwerken van de computerchips.

    Benieuwd naar onze vacatures?

    Wij zijn altijd op zoek naar gedreven professionals

    Geïnteresseerd?

    Wij horen graag van je! Neem contact met ons op.