Centraal Bureau voor de Statistiek

Centraal Bureau voor de Statistiek

CIMSOLUTIONS is ICT voorkeursleverancier van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Onder het raamcontract worden verschillende opdrachten uitgevoerd.

Referentie Cbs

Het CBS heeft tot taak het verzamelen, bewerken en publiceren van statistieken ten behoeve van praktijk, beleid en wetenschap. Naast de verantwoordelijkheid voor de nationale (officiële) statistieken is het CBS ook belast met de productie van Europese statistieken.

CIMSOLUTIONS werkt voor het CBS als content beheerder en website ontwikkelaar:

 • Voor de website van het CBS is het content management verzorgd. In samenspraak met eindgebruikers is de CBS-website zowel functioneel als technisch herontworpen. De website is toegankelijker en betrouwbaar gemaakt door informatie te herstructureren, onderzoek te doen naar een verbeterde navigatiestructuur en de implementatie hiervan, thema-pagina’s te introduceren en content aan te bieden, die meer op maat is en meer varieert (zoals dynamische vacaturepagina’s).
 • Voor de website van het CBS is de Conjunctuurklok ontwikkeld, een onderdeel van het Elektronisch Conjunctuurbericht dat bestaat uit een spreidingsdiagram met 15 punten (indicatoren), waarmee men snel en eenvoudig de actuele stand van de Nederlandse conjunctuur kan aflezen. Alle benodigde achtergrondinformatie is eenvoudig toegankelijk via de klok op het web.
 • Voor de website van het CBS is Statweb functionaliteit ontwikkeld. StatWeb is een internet applicatie waarmee de publicaties van het CBS in tabelvorm worden weergegeven. Er is ‘drag & drop’ functionaliteit ontwikkeld zodat de cellen van de dynamisch gegenereerde tabellen kunnen worden aangepast (soortgelijk aan Excel maar dan op het web). Er is daarbij grondig onderzoek verricht naar de bruikbaarheid van XML, XSL en XQL met als resultaat een nieuwe dynamische website.

  Benieuwd naar onze vacatures?

  Wij zijn altijd op zoek naar gedreven professionals

  Geïnteresseerd?

  Wij horen graag van je! Neem contact met ons op.