CIMSOLUTIONS doneert nieuwe digitale omgeving basisschool Bangladesh

CIMSOLUTIONS doneert nieuwe digitale omgeving aan de Ghulam Hossain Primary School

De CIMSOLUTIONS collega’s uit Bangladesh zijn onlangs twee dagen op de ‘Ghulam Hossain Primary School’ geweest om de school te voorzien van een door CIMSOLUTIONS gesponsorde internet/wifi verbinding, een desktop computer, laptops, een kopieerapparaat, een IP camera, speakers en projectoren. Nadat de apparatuur was geïnstalleerd en de wifi verbinding was opgezet, werd er meteen gevideobeld met Moynul Hossain.

Hardware Bangladesh

Naast installatie van de apparatuur hebben onze Bengaalse collega’s de docenten een uitgebreide training gegeven. De docenten kregen een basistraining om de kunnen werken op de computers, ze leerden te werken met de overige apparatuur, hoe ze veel voorkomende problemen zelf op kunnen lossen en hoe de apparatuur onderhouden moet worden. Doordat de school nu aangesloten is op wifi zullen onze collega’s uit Bangladesh ook online ondersteuning bieden. En over 2 maanden gaan onze collega’s nog een keer terug om te kijken hoe het gaat en te helpen waar nodig.

De school ‘Ghulam Hossain Primary School’ is vernoemd naar de vader van Moynul Hossain en werd in 1987 gebouwd door de broer van Moynul. De school is inmiddels volledig overgenomen door de Bengaalse overheid en in 2013 verhuisd naar een nieuw gebouw. De naam ‘Ghulam Hossain Primary School’ is behouden gebleven en de familie Hossain draagt de school nog steeds een warm hart toe.

Afbeelding Installatie Apparatuur Bangladesh