Van afstuderen naar eerste opdracht

header image: 
blog header
Titel: 
Van afstuderen naar eerste opdracht
Datum: 
dinsdag, 27 oktober, 2020
Nederlands
Thumbnail image: 

Het begin van mijn baan bij CIMSOLUTIONS begon met een afstudeeropdracht. Tijdens het zoeken van een afstudeerplek op het gebied van Data Analyse ben ik, door een klasgenoot, bij CIMSOLUTIONS terechtgekomen. Mijn fieldmanager nu, die destijds mijn stagebegeleider was, heeft mij goed ondersteund bij het voltooien van de opdracht. Door de technische kennis die aan boord is heb ik nooit het gevoel gehad dat men mij niet begreep als ik vragen had of wou sparren over mijn afstudeeropdracht. Ook de vaste momenten die mijn stagebegeleider voor mij nam om met mij de stand van zaken door te spreken, zorgden ervoor dat er geen verrassingen waren. Al met al leverde dit een prettige samenwerking én een geslaagde afstudeeropdracht op.

Traineeship

Na het afstuderen kreeg ik door CIMSOLUTIONS een baan aangeboden. Het klikte aan beide kanten en we wilden de samenwerking graag voortzetten. Wat volgde was een traineeship van twee maanden. Samen met trainees van de andere vestigingen werk je samen naar een eindproduct. In dit traject ga je je verdiepen en klaarmaken voor het echte werk. Dit betekende voor ons dat we als SCRUM-team samen een product moesten ontwikkelen dat aansloot op onze specialisaties. De focus ligt vooral op zelfontwikkeling en dat betekende dus kijken naar hoe je jouw kennis/ervaring kon toepassen om het eindproduct te behalen. Natuurlijk krijg je goede begeleiding tijdens het traineeship en ook volg je trainingen over SCRUM, softwareontwikkeling, testen etc. Doordat je het traineeship start met deze trainingen hoef je je geen zorgen te maken dat je niet de juiste kennis hebt om dit project te voltooien. Hierdoor heb ik samen met mijn team een mooi eindresultaat kunnen opleveren en het traineeship voltooid.

Op zoek naar een opdracht

Na het afronden van het traineeship ga je samen met de managers op zoek naar een geschikte eerste opdracht. De focus ligt dus vooral op geplaatst worden. Dit doe je door een passend CV te schrijven, nieuwe studies op te pakken en certificaten te behalen. Maar er is ook ruimte om een project op te pakken binnen CIMSOLUTIONS. Hierdoor doe je ook ervaring op, wat weer handig is om je eerste of een nieuwe opdracht binnen te slepen. Ook hier is er ondersteuning vanuit CIMSOLUTIONS in de richting waarin je je specialiseert. Zo is er een opleidingsmatrix beschikbaar voor de functiegroepen waar passende studies staan om jezelf te ontwikkelen en je kunt altijd sparren met je fieldmanager/accountmanager over de richting die je wil gaan doen.

Eerste opdracht

Na een tijdje op zoek te zijn geweest naar een geschikte opdracht, ben ik nu geplaatst. Mijn eerste opdracht is op het hoofdkantoor van CIMSOLUTIONS. Hier maak ik als Business Intelligence Specialist rapportages voor Management en Recruitment. Voor mij is dit een heel passend project. Ik krijg veel verantwoordelijkheid en mijn bijdrage helpt ook bij de verschillende management processen. Wat voldoening geeft om te zien. Daarnaast heb ik een erg leuk en vooral kennisvol team, waardoor er altijd iemand is die me kan helpen. Tijdens de opdracht zijn er vaste momenten waarop ik met mijn Field Manager bespreek hoe het met me gaat, hoe de opdracht gaat en hoe ik mezelf in de toekomst zie. Deze momenten helpen bij je zelfreflectie en zelfontwikkeling om aan je carrière te werken.

Lars Wesseling
BI Specialist

Lars Wesseling, BI Specialist, heeft bij CIMSOLUTIONS afgestudeerd, daarna het traineeship gevolgd en werkt nu aan zijn eerste opdracht voor CIMSOLUTIONS. Hij vertelt hoe hij de begeleiding van CIMSOLUTIONS heeft ervaren en hoe hij zich nu verder ontwikkelt in zijn vakgebied.