Agile werken op afstand

header image: 
Titel: 
Agile werken op afstand
Datum: 
maandag, 15 juni, 2020
Nederlands
Thumbnail image: 

Wat ik zo mooi vind aan Scrum is dat de rollen duidelijk verdeeld zijn. Het Development team bepaalt het “hoe”, de Product Owner bepaalt het “wat” en de Scrummaster helpt het team om blokkades op te lossen. Met de nadruk op helpen, want als Scrummaster wil je geen eigenaar zijn van het probleem. Blokkades kunnen overigens van alles zijn. Technische problemen, maar ook uitdagingen binnen de samenwerking van het team. Samenkomen, samen nadenken over de aanpak van een project, gezamenlijk de uitdagingen onderweg aanpakken en je open stellen is hierbij dan van belang. Als Scrummaster begeleid je het team hierin. Je faciliteert het gesprek als je ziet dat iets niet lekker loopt. Je hebt het lef om te zeggen wat je denkt én je respecteert elkaar.

Bij CIMSOLUTIONS heb ik mij verder kunnen verdiepen in Scrum. Ik heb een traineeship begeleid als Scrummaster, waarin ik ook zelf werd ondersteund door een collega die de rol van Agile coach op zich nam. Van het team, de ceremonies en het advies van de Agile coach heb ik veel geleerd. Ook heb ik op aanraden van mijn Fieldmanager de training Conflicthantering mogen doen. Dit was voor mij een eyeopener. Ik werd me ervan bewust dat ik conflictvermijdend ben, dus de geleerde technieken hebben mij enorm geholpen.

Thuiswerken tijdens de coronacrisis

En toen was het crisis. Je moet het kantoor vermijden of werkt in ploegendienst. Je ziet je collega’s alleen in online vergaderingen, als je collega er al voor kiest zijn camera aan te zetten. Dan ondervind je dat samenwerken online heel anders is dan elkaar in persoon spreken op kantoor. Voor de coronacrisis had ik gelukkig al ervaring met conference calls met collega’s overzee. Wat volgens mij belangrijk is, is dat iedereen begrijpt dat je niet door elkaar heen praat, dat er telkens één persoon aan het woord is en dat je elkaar laat uitpraten.

Dit doet me denken aan de "talking stick". Het principe hiervan is als volgt. Degene die aan het woord is, heeft de "talking stick" vast en geeft hem over aan de persoon die hierna het woord wil door bijvoorbeeld een hand op te steken. Dat kan tegenwoordig ook in Microsoft Teams. Het helpt ook dat we allemaal op mute gaan, totdat we wat te zeggen hebben. Dit principe heeft mij geleerd dat ik ervoor zorg dat collega’s elkaar laten uit praten. En misschien wel nog belangrijker, naar elkaar luisteren.

Wat ik mis in een online overleg, zeker als de camera uitstaat, is de lichaamstaal. Als iemand een vraag of opmerking heeft, kan ik dat zien aan de gezichtsuitdrukking of houding. Als Scrummaster is het van belang diegene dan ook het woord te geven. Ik probeer tijdens een overleg iedereen aan het woord te krijgen, zodat we als team functioneren. Dat wordt lastiger als je elkaar niet ziet.

Wat ik verder mis, zijn de informele gesprekken na een fysiek overleg. Daar komen, soms met een grapje, achterliggende problemen in naar voren. Die wil je juist aanpakken. Hoe ga ik hier nu mee om? Wat kan helpen, is een vertrouwde omgeving creëren, waarin iemand vrijuit kan spreken. Ik spreek teamleden vaak persoonlijk aan de telefoon. Dit kan voor of na een gezamenlijk overleg. Daar komen weleens onderwerpen naar voren die je niet in de groep wil bespreken. Door elkaar regelmatig te spreken houd je de vinger aan de pols en ben je er op tijd bij met risico’s of blokkades.

Voor mij is het verder, zeker in deze tijd, belangrijk je hart te luchten. Zoek dus die ene persoon waarbij dat kan. Al is het maar om gehoord te worden.

Feddo Soeterik
Scrummaster / Projectmanager

Feddo Soeterik, Scrummaster en Projectmanager, vertelt hoe hij omgaat met het nieuwe normaal. Op afstand samenwerken en het goed begeleiden van het scrumteam om blokkades op te lossen. Ook nu het team elkaar alleen op afstand spreekt, elkaar niet altijd ziet omdat webcams soms uit staan en informele gesprekken niet meer op een natuurlijke manier, zoals bij het koffieautomaat, ontstaan.