Trainingsprogramma Software Engineer

Wat denk je ervan als je direct na je afstuderen kunt starten met een baan én een betaald trainingsprogramma?

CIMSOLUTIONS biedt recent afgestudeerden met affiniteit voor ICT een trainingsprogramma Software Engineer van twee maanden.

In deze twee maanden word je onder begeleiding van zeer ervaren ICT Specialisten en Trainers van CIMSOLUTIONS klaargestoomd tot volwaardig Software Engineer. Na het trainingsprogramma beschik je over de noodzakelijke bagage van actuele methoden en technieken om direct aan de slag te gaan in uitdagende en innovatieve opdrachten binnen CIMSOLUTIONS.

Doelgroep
Het trainingsprogramma is er voor recent afgestudeerden tot maximaal 1 jaar ervaring. Een HBO of WO diploma is een vereiste. Een opleiding op het gebied van Informatica is een pré, maar ook afgestudeerden van andere (technische) opleidingen zoals Wiskunde, Natuurkunde, Elektronica of Artificial Intelligence kunnen starten met ons trainingsprogramma.

Doel
Het doel van het trainingsprogramma is het direct in praktijk brengen van de nieuwste, binnen het bedrijfsleven toegepaste, methoden en technieken op het gebied van Software Engineering. Dit gebeurt binnen een gesimuleerde maar zeer realistische bedrijf- en projectsituatie, waarbij op een Agile manier in teamverband een informatiesysteem gerealiseerd wordt.

Varianten
Het trainingsprogramma wordt gegeven in drie varianten, namelijk Java, Microsoft.NET of C++/Linux. Naar gelang jouw voorkeur, opleiding en achtergrond word je ingedeeld in één van de drie programma’s.

Naast de ontwikkeltalen en ontwikkelomgevingen komen o.a. de volgende methoden en technieken aan bod: Agile SCRUM, RUP, UML, OOAD, Test Driven Development, DevOps en TMap Next.

Programma
Het programma is opgedeeld in sprints. Iedere sprint start met een deel opleiding over de methoden en technieken die in deze sprint toegepast gaan worden. Het programma bestaat in hoofdlijnen uit de volgende onderdelen:

  • Opstellen plan van aanpak
  • Interview klant / opmaken user stories, use cases requirements
  • Opstellen testplan
  • Realiseren functioneel ontwerp / technische ontwerp
  • Implementatie
  • Testuitvoering / Testautomatisering
  • Acceptatie door de klant

Begeleiding
Het trainingsprogramma is onder begeleiding van een ervaren ICT Specialist op het gebied van Software Engineering. Trainingen, presentaties en workshops worden gegeven door de vakspecialist voor het betreffende onderdeel. Zelf werk je projectmatig op basis van Personal Software Process, onderdeel van het kwaliteitsraamwerk CMMi.

Resultaat
Na het trainingsprogramma kun je als volwaardig Software Engineer direct aan de slag bij één van de opdrachtgevers van CIMSOLUTIONS, de TOP 500 bedrijven binnen Nederland. In je eerste opdracht breng je je opgedane vaardigheden, methoden en technieken in de praktijk. Uiteraard ontvang je een certificaat van succesvolle afronding van het trainingsprogramma.

Interesse?
Natuurlijk wil je direct starten, maar het aantal plaatsen is beperkt. Geef daarom zo snel mogelijk je interesse door via hrm@cimsolutions.nl of bel met CIMSOLUTIONS op 0347 – 368 100 en vraag naar het trainingsprogramma.