Trainee T-shaped Software Engineer Java/.NET/C++

Wat denk je ervan als je direct na je afstuderen kunt starten met een baan én een betaald trainingsprogramma? Wij bieden recent afgestudeerden met affiniteit voor ICT een trainingsprogramma T-shaped Software Engineer van twee maanden. In deze twee maanden word je onder begeleiding van zeer ervaren ICT Specialisten en Trainers van CIMSOLUTIONS klaargestoomd tot volwaardig T-shaped Software Engineer Java of Microsoft.NET of C++/Linux/Embedded. Na het trainingsprogramma beschik je over de noodzakelijke bagage van actuele methoden, technieken en tools om direct aan de slag te gaan in uitdagende en innovatieve opdrachten voor of bij de klant.

Het trainingsprogramma wordt gegeven in drie varianten, namelijk Java, Microsoft.NET of C++/Linux/Embedded. Naar gelang jouw voorkeur, opleiding en achtergrond word je ingedeeld in één van de drie programma’s.

Naast de ontwikkeltalen, ontwikkelomgevingen en tools komen o.a. de volgende methoden en technieken aan bod: Object Oriented Development, UML, Agile Scrum, DevOps, Continuous Integration, Safe, Test Driven Development en TMap Next.

Programma
Het programma is opgedeeld in sprints. Iedere sprint start met een deel opleiding over de methoden en technieken die in deze sprint toegepast gaan worden. Het programma bestaat in hoofdlijnen uit de volgende onderdelen:

 • Opstellen plan van aanpak
 • Interview klant / opmaken user stories, use cases en requirements
 • Opstellen testplan
 • Realiseren functioneel ontwerp / technische ontwerp
 • Implementatie
 • Testuitvoering / Testautomatisering
 • Acceptatie door de klant

Dit gebeurt binnen een gesimuleerde maar zeer realistische bedrijf- en projectsituatie, waarbij op een Agile manier in teamverband een informatiesysteem gerealiseerd wordt.

Begeleiding
Het trainingsprogramma is onder begeleiding van ervaren ICT Specialisten op het gebied van Software Engineering. Trainingen, presentaties en workshops worden gegeven door de vakspecialist voor het betreffende onderdeel. Zelf werk je projectmatig op basis van het Personal Software Process, onderdeel van het kwaliteitsraamwerk CMMi.

Resultaat
Na het trainingsprogramma ontvang je een certificaat van succesvolle afronding en kun je als volwaardig T-shaped Software Engineer direct aan de slag bij of voor één van onze gerenommeerde opdrachtgevers.

Wie zoeken we?
Je bent een starter met de ambitie en de potentie om de beste te worden in je vak. Je hebt de passie om nieuwe technologieën te leren en continu jezelf te ontwikkelen. Je hebt de pioniersgeest en drive om nieuwe technologieën, methodieken en concepten toe te passen in projecten en bij klanten. Je vindt het leuk om kennis te delen met collega’s, klanten en vakgenoten. Je bent een ware aspirante professional en ambassadeur voor CIMSOLUTIONS. Je voelt je thuis in een informele, collegiale en professionele sfeer waar de aandacht voor de klant en voor de medewerker centraal staan. Met 7 vestigingen in Nederland hebben we altijd een werkplek bij jou in de buurt.

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding met een sterk ICT component;
 • Je bent flexibel ten aanzien van reizen binnen Nederland;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
 • Een geldig rijbewijs B.

CIMSOLUTIONS is een landelijk opererende organisatie met vestigingen in Groningen, Deventer, Amsterdam, Vianen, Rotterdam, Best en Maastricht. Door onze brede klantenkring, zowel in Business als in Industry, zijn wij op zoek naar kandidaten voor al onze zeven vestigingen in Nederland.

Al 25 jaar ondersteunen wij onze klanten met hoogwaardige ICT diensten en oplossingen die het verschil maken. Onze klanten behoren tot de top 500 organisaties in Nederland en bevinden zich door heel Nederland. CIMSOLUTIONS is hét ICT bedrijf voor diensten en oplossingen van lange duur en grote impact. Wij hebben geen standaard oplossingen, maar leveren altijd maatwerk. Door gebruik van de laatste methodieken en technieken en innovatieve oplossingen maken wij het verschil bij onze klanten. Learn, create and make it work!

Wat we bieden?
Werken bij CIMSOLUTIONS betekent werken bij een dynamische, financieel gezonde organisatie. Een organisatie met de charme van een middelgroot bedrijf, hetgeen tot uiting komt in de persoonlijke aandacht voor onze medewerkers. Zo vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers goed en up to date zijn opgeleid en daarbij de juiste begeleiding en ondersteuning krijgen. Daarnaast doen wij ieder jaar mee aan de verkiezing tot Top Employer ICT, waarbij wij in 2017 door het onafhankelijke Top Employers Institute voor de elfde maal zijn uitgeroepen tot Top Employer ICT. Gebieden waarop wij onderscheidend zijn, zijn primaire arbeidsvoorwaarden, training en ontwikkeling, cultuur en innovatie.

Wat bieden we nog meer:

 • Naast een vast dienstverband, een max. salaris van € 4.000, bonusregeling, leaseauto en onkostenvergoeding;
 • Uitdagende state-of-the-art en hightech projecten bij of voor gerenommeerde klanten;
 • Ruim opleidingsbudget en onbegrensde doorgroeimogelijkheden;
 • Kennissessies met andere ICT professionals in jouw vakgebied over aansprekende onderwerpen;
 • Regelmatig sociale uitjes zoals sportdagen, weekendjes weg en gezellige borrels.

Interesse?
Wij vinden het leuk om op ons hoofdkantoor of één van onze lokale vestigingen kennis te maken. Solliciteer direct of neem voor meer informatie contact op met ons recruitment team via recruitment@cimsolutions.nl of 0347-368100 tot 21.00 uur Nederlandse tijd. Wil je eerst informeel kennismaken, dat kan natuurlijk ook. Kom dan naar één van onze lokale vestigingen en onderzoek samen met ons wat voor jou de mogelijkheden zijn.