Telecommunicatie & Internet | Ericsson

Onze klanten in de Telecommunicatie & Internet sector zijn wereldmarktleiders met een uitstekende reputatie in ontwikkeling, productie en marketing van de meest geavanceerde communicatieproducten voor de consumenten en de business-to-business markt, zoals totale communicatieoplossingen en mobiele communicatie, intelligente netwerksystemen, internet telefonie en diensten met toegevoegde waarde. Deze systemen worden gekenmerkt door hoge gebruikerseisen zoals performance, betrouwbaarheid, veiligheid en niet alleen innovatie maar ook time-to-market als concurrentiewapen. Software is onmisbaar om deze hoge eisen te realiseren en speelt een doorslaggevende rol in deze technologie gedreven en dynamische markt met scherpe concurrentie.
Al meer dan twee decennia is CIMSOLUTIONS, in nauwe samenwerking met onze klanten, intensief betrokken bij de ontwikkeling van deze hoogwaardige hoog-technologische producten voor de consumenten en de business-to-business markt. Voorbeelden van dergelijke producten zijn bedrijfs- en mobiele telefooncentrales, netwerken, mobiele telefoons en aanverwante producten, Voice-over-IP en facturatietoepassingen.

Als illustratie van onze activiteiten binnen de sector Telecommunicatie & Internet presenteren wij u met trots het voorbeeld van Ericsson als volgt:
Ericsson is wereldmarktleider in de veranderende Telecommunicatie industrie door innovatieve eindproducten en mobiele producten, diensten en oplossingen te leveren aan operators en consumenten. De producten omvatten een brede

range van vaste en mobiele netwerkoplossingen, systemen en producten voor de consumenten, telecomoperators en bedrijfstoepassingen. Ericsson's MD110 Convergence Communication System is het paradepaardje binnen de innovatieve reeks van door Ericsson wereldwijd verkochte producten en integreert vaste en mobiele telefonie, IP telefonie, PC telefonie, draadloze-, mobiele- en DECT-telefoons en IP gateways. Deze revolutionaire multi convergente communicatiesystemen van Ericsson onderscheiden zichzelf door een kosten-effectieve, naadloos geïntegreerde communicatie over bedrijfsnetwerken, intranet, Local Area Networken (LAN), Wide Area Networken (WAN) en publieke networken te bieden en door flexibele werkplekken en systemen te bieden aan medewerkers niet gehinderd door locatie, tijd, communicatiemiddel of bedrijfsprocessen. Software is de sleutel binnen deze laatste reeks van producten en speelt een cruciale rol om flexibiliteit, uitbreidbaarheid, onderhoudbaarheid, time-to-market en kostenefficiëntie te kunnen bieden.

CIMSOLUTIONS heeft, in een langdurige samenwerking met Ericsson vanaf 1997, zorg gedragen voor alle fases van de software ontwikkeling ten behoeve van een reeks van producten op diverse software platformen, inclusief de technische ondersteuning bij Ericsson R&D centra in Europa en Amerika. Voorbeelden van de projecten en producten zijn: complexe programmeerbare APG facturatie applicaties, Expert System Shell, performance verbeteringen, internet facturatie applicatie, Charging Service Provider, platform abstractie laag en Intelligente Netwerk Diensten. CIMSOLUTIONS heeft in alle fasen van de product en software life-cycle binnen een zeer professionele CMM 3 organisatie bijgedragen aan: systeem architectuur, haalbaarheidsstudie, prototyping, specificatie, Object Oriented Analyse & Ontwerp (UML), ontwikkeling, test, oplevering en acceptatie, onderhoud, technische ondersteuning, kennisoverdracht, technische coördinatie, coaching en team management. Belangrijke succesfactoren waren: een hoog innovatieve en professionele en toch informele omgeving, een perfecte match tussen projecten en mensen, continuïteit en flexibiliteit van de medewerkers en geleverde diensten en de inspiratie door het werken met de besten. Voorbeelden van de concepten, technieken, hulpmiddelen en ervaringen toegepast zijn: een CMM 3 gecertificeerde organisatie, PROPS advanced project management methodologie, RUP, Object Oriented Analyse & Ontwerp (UML), Design Patterns, C++, Java, verschillende hulpmiddelen (Rational and free-domain) voor analyse, ontwerp, geautomatiseerd (regressie) testen, documentatie en configuratie management binnen een scala van Windows en Unix/Linux omgevingen met telecommunicatie specifieke aanpassingen.

Download flyer in PDF formaat