Medisch & Gezondheidszorg | bioMérieux

Onze klanten in de sector Medisch en Gezondheidszorg zijn wereldmarktleiders met een uitstekende reputatie in de ontwikkeling, productie en marketing van de meest innovatieve producten voor de diagnose en de behandeling van kanker- en hartpatiënten en HIV-besmetting. De systemen worden gekenmerkt door gebruikerseisen ten aanzien van onvoorwaardelijke veiligheid en absolute betrouwbaarheid.
CIMSOLUTIONS is reeds meer dan twee decennia, in nauwe samenwerking met onze klanten, betrokken bij de ontwikkeling van deze hoogwaardige producten voor zowel de consumenten als de business-to-business markt.
Voorbeelden zijn high-tech producten voor Röntgensystemen en scanners, Image Processing Systems, Kankerbehandelingssystemen, Operatiesystemen, Pacemakers, Pacemaker Programmers, Bloedanalyse & Diagnose Systemen, Patiënt Informatie Systemen and Ziekenhuis Informatie Systemen.

Als illustratie van onze activiteiten binnen de sector Medisch en Gezondheidszorg presenteren wij u met trots het voorbeeld van bioMérieux als volgt:
bioMérieux, een wereldmarktleider op het gebied van in-vitro diagnose voor medische en industriële toepassingen, heeft het   NucliSens ontwikkeld, een reeks van producten voor het moleculair diagnoseren en testen.
Hieronder vallen producten als de NucliSens EasyQ® en de NucliSens easyMAG™ systemen en testen voor de diagnose van besmettelijke ziektes zoals HIV en ademhalingsziektes, gebaseerd op de analyse van biologische samples (zoals bloed, speeksel of urine). Deze reeks van producten, geleverd wereldwijd door bioMérieux, onderscheidt zich in de globale diagnosemarkt op het gebied van kwaliteit, gebruiksgemak, betrouwbaarheid en innovatie door de toepassing van innovatieve biochemische testprocessen in combinatie met state-of-the-art informatietechnologie. Software speelt een sleutelrol in deze producten. Software is cruciaal in de automatische machinebesturing, data acquisitie en bewerking, berekening en rapportage van de resultaten.

CIMSOLUTIONS heeft, in langdurige samenwerking sinds 1996 met bioMérieux, bijgedragen aan alle fasen van software ontwikkeling voor een reeks van producten op diverse software platformen. Hieronder vallen projectmanagement, Object Oriented Analysis & Design (UML), systeem architectuur, algoritme ontwikkeling, man-machine interface, embedded besturingssoftware voor de diagnose apparatuur, het toepassen van webtechnologie, testen en configuratie management.
De ontwikkeling is uitgevoerd volgens een iteratieve en incrementele ontwikkelingsmethode binnen een productontwikkeling life-cycle conform de strikte FDA-normen.
Door de iteratieve benadering zijn risico's in een vroeg stadium in kaart gebracht en beheerst en de haalbaarheid van het concept werd aangetoond en geverifieerd door middel van prototyping. Het kunnen voldoen aan de strikte FDA-normen vereiste een systematische en rigoureuze aanpak voor documenteren en testen om de kwaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en traceerbaarheid te waarborgen.

Download flyer in PDF formaat