Auto, Lucht & Ruimtevaart industrie | Dutch Space

Onze klanten in de Auto, Lucht & Ruimtevaart Industrie zijn wereldmarktleiders met een uitstekende reputatie in ontwikkeling, productie en marketing van de meest geavanceerde Automotive en Luchtvaart producten voor de consumenten en de business-to-business markt, zoals de meest vooraanstaande auto's en vrachtwagens, autonavigatiesystemen en lucht- en ruimtevaartsystemen. Deze oplossingen worden gekenmerkt door de hoge gebruikerseisen ten aanzien van performance, betrouwbaarheid, robuustheid en veiligheid. Software is onmisbaar om deze hoge eisen te kunnen realiseren en speelt een beslissende rol in deze hoog gespecialiseerde, technologie gedreven en dynamische markt. Al meer dan twee decennia is CIMSOLUTIONS, in nauwe samenwerking met onze klanten, betrokken bij de ontwikkeling van deze hoogwaardige producten voor de consumenten en de business-to-business markt. Voorbeelden van deze producten zijn auto's, automatisch gestuurde voertuigen, navigatiesystemen, satellietcommunicatiesystemen, radarsystemen, telescoopsystemen voor de astronomie, real-time simulatiesystemen voor robots en geautomatiseerde transportsystemen voor de luchtvaart, simulatie software voor luchtverkeersleiders, gevechtssystemen en vliegtuigcontrolesystemen.

Als illustratie van onze activiteiten binnen de Auto, Lucht & Ruimtevaart Industrie presenteren wij u met trots het voorbeeld van Dutch Space als volgt:
Dutch Space is Europa's leidende, onafhankelijke producent van zonnepanelen voor de ruimtevaart en een vooraanstaand leverancier van lanceersystemen (Ariane 4 en Ariane 5) en geavanceerde controlesystemen (ERA, VLTI, ruimtecapsule en vluchtbaancontrole), test- en validatiesystemen (Eurosim) en aarde-observatie software (OMI). Opgebouwde ervaring die terug-

gaat tot de eerste dagen van de ruimtevaarttechniek heeft tot de onschatbare expertise van dit bedrijf bijgedragen, wat heeft geleid tot een nauwe betrokkenheid bij het ontwikkelings- en productieprogramma van de Ariane lanceerraketten. Andere specialisaties van het bedrijf zijn: ontwerp, ontwikkeling en testen van essentiële systemen en subsystemen voor de ruimtevaart op het gebied van simulatie, belasting en afstandswaarneming, micro zwaartekracht en thermische producten. Als specialist van geavanceerde robottechnologie is Dutch Space de hoofdaannemer van ERA (European Robotic Arm), een 11 meter lange, autonome ruimtevaartrobot.

CIMSOLUTIONS heeft, in langdurige samenwerking sinds 1999 met Dutch Space, bijgedragen aan alle fasen van de software ontwikkeling ten behoeve van een reeks van producten op diverse software platformen. Voorbeelden van dergelijke projecten en producten zijn: de besturing van een optische vertragingslijn voor een ESO telescoop ten behoeve van het zuidelijke observatorium (VLTI), de real-time EuroSim simulator voor de ERA robotarm van het ISS en het Automatische Transport Voertuig (ATV) van het ISS en het Attitude Control en Measurement System van de Herschel & Planck satellieten.
CIMSOLUTIONS heeft, in nauwe samenwerking met Dutch Space, geparticipeerd in alle fasen van de product en software life-cycle in een hoog innovatieve omgeving zoals: haalbaarheidsstudies van diverse aspecten inclusief metrologische en systeem belasting, projectplanning, het architectuur ontwerp, software ontwikkeling, test, integratie, onderhoud, configuratie management en documentatie. Daarnaast is een aantal testen ontworpen, geïmplementeerd en uitgevoerd ten behoeve van snelle metingen van metrologische gegevens en het meten van tijdintervallen met microseconde precisie. Belangrijke succesfactoren waren: een hoog innovatieve en professionele en toch informele omgeving, een perfecte match tussen projecten en mensen, de op de toekomst gerichte object georiënteerde en modulaire benadering waardoor het ontwerp grote veranderingen in de hardware configuratie kon overleven, het niet aflatende commitment, continuïteit en flexibiliteit van de mensen en geleverde diensten. Voorbeelden van de toegepaste concepten, technieken, gereedschappen en ervaring zijn: Object Oriented Analyse & Ontwerp (UML), TestAnalyser, ScheduleEditor, C++, C, Matlab, verschillende hulpmiddelen voor analyse, ontwerp, test, documentatie en configuratie management binnen een reeks van Windows, VxWorks en Unix/Linux omgevingen.

Download flyer in PDF formaat