Test & Test Management

Een ketentest die vlekkeloos met een succesvolle integratie begint? Testscenario’s die zonder problemen achter elkaar uitgevoerd kunnen worden, dat klinkt toch heerlijk! Testautomatisering is volgens velen het Gouden Ei en moet het leven van de organisatie efficiënter en aangenamer maken. De realiteit is echter vaak anders. Organisaties worden continu geconfronteerd met veranderingen in de ICT; op het gebied van architectuur, infrastructuur,  de automatisering van de bedrijfsprocessen en de rol van ICT binnen de organisatie en de ketens waarin zij zich bevinden. Door de vele veranderingen en het koppelen van diverse systemen is het borgen van de kwaliteit door Testen er niet eenvoudiger op geworden en vereist serieuze aandacht en verstand van zaken. De huidige tijd vraagt om een slimme manier van testen, het toepassen van best practices in combinatie met de jarenlange ervaring op het gebied van Testen en Testmanagement. 

CIMSOLUTIONS heeft deze jarenlange ervaring op het gebied van Testen en Testmanagement en verzorgt dagelijks advies en ondersteuning aan haar klanten op het gebied van testen, testmanagement en softwarekwaliteit van omvangrijke en complexe (gedistribueerde) systemen, ESB, SOA en systeemketens. Dit doen wij o.a. door het verzorgen van onze diensten op het gebied van Testen, Testmanagement, Testengineering/Testautomatisering, Continuous Integration, Continuous Delivery, DevOps en het uitvoeren van QA audits, reviews & inspecties en Product Risico Analyses (PRA). Daarnaast doen we onderzoek en innovatie op allerlei testgebieden en presenteren en publiceren hier regelmatig over (bijv. “Continuous Integration & Delivery met DevOps”, “Testen onder Architectuur in de Cloud” op TestNet, NoorderTest en in Release Magazine).

Onze gecertificeerde testspecialisten en adviseurs zijn methodisch ingesteld en hebben veel kennis van en werkervaring met het testen van software, testmanagement en testautomatisering. Onze testaanpak is gebaseerd op het combineren best practices uit de marktstandaarden voor gestructureerd testen: TMap Next, ISTQB en iSQI (t.b.v. Agile projecten)  aangevuld met het optimaal inzetten van beschikbare domein- en systeemkennis in de toepassing van Exploratory testing om snel testresultaten op te kunnen leveren.

Hierdoor zijn onze testspecialisten optimaal in staat om onze klant een objectief en onafhankelijk testadvies te geven en de ondersteuning te bieden die nodig is om kwaliteit van de ICT systemen te borgen. Op het gebied van testen moet er ook buiten de vaste kaders gedacht worden. Deze aanpak zorgt ervoor dat de software van onze klanten en de interactie daarvan met omliggende systemen en infrastructuur (de Keten) op de juiste wijze getest wordt. Een testproces op maat, rekening houdend met de risico’s die van gelden voor de specifieke omgeving van de betreffende klant. Daarbij hoort ook de inrichting en verzorgen van benodigde infrastructuur, koppelingen en testomgeving, conform OTA(P)-principe.

Kennis en ervaring van de diverse domeinspecifieke testvormen, technieken en platformen zoals toegepast bij onze klanten, doen we op in diverse domeinen bij (semi-)overheden, industrie en business klanten.

Voor het uitvoeren van hun testwerkzaamheden maken onze testspecialisten gebruik van o.a. SoapUI, Selenium, Cucumber, SonarQube, RobotFramework, Jenkins, Corbertura, Fortify (van HP),  Junit,Powermock, Easymock, Maven, SVN/GIT (vooral pre en post commit hooks) voor gated check-in, Webdriver, thucydides/serenity, Jython (test scripts), SCOM (runtime monitoring), Puppet/xldeploy voor testen op installaties.

De diensten worden uitgevoerd op locatie van de klant of op locatie van CIMSOLUTIONS, op een kantoor nabij de klant in Nederland, of op onze offshore locatie in Bangladesh. De offshore locatie biedt een interessante prijsstelling waarbij het aanspreekpunt van de klanten in Nederland blijft.

Testdiensten door offshore vestiging in Bangladesh. CIMSOLUTIONS biedt ook testdiensten (bijv. Crowd testen, Mobile testen) aan die we op onze offshore vestiging in Bangladesh kunnen uitvoeren. De communicatie verloopt rechtstreeks of via ons kantoor in Vianen via een beveiligde VPN verbinding. Diverse opdrachtgevers en wij (CIMSOLUTIONS zelf in Nederland) maken gebruik van deze testdienst op afstand, waarbij voordeel gehaald wordt uit de prijs en het tijdsverschil: nieuwe releases worden vanuit Nederland op het eind van de dag klaargezet en zijn de volgende ochtend getest.