Architectuur

Veel organisaties staan op de drempel om hun IT voor te bereiden op de Cloud. Naast het zoeken van een geschikte Cloudstack wordt ook hard gewerkt om het bestaande landschap te migreren. Maar waar moet je vooral op letten? Door jarenlange ervaring hebben de CIMSOLUTIONS Architecten ondervonden hoe je de juiste keuzes kunt maken. Zij onderkennen de relevante strategische aspecten binnen uw organisatie. Tevens kennen zij de optimale structuur van een Cloudsysteem en weten zij hoe u de Cloud infrastructuur goed kunt beveiligen. Dat is de reden dat u het beste een beroep op onze architecten kunt doen. Zij leiden uw bedrijf naar de juiste keuzes.

Quick Wins in Architectuur en Infrastructuur
Bij een beperkte investeringsruimte is een korte terugverdientijd van vitaal belang. Door te kijken naar de ‘Quick Wins’ zorgen wij ervoor dat u met geen of weinig investeringen aanzienlijke verbeteringen, kostenverlaging en efficiencyverhoging realiseert waarvan uw organisatie direct kan profiteren. Volgens de Architecten van CIMSOLUTIONS zijn er geen Quick Wins te behalen zonder architectuur. Quick Wins gaat over veranderen met architectuur aan de basis. Veranderingen zijn vaak gedreven door de markt, technologie, aflopende onderhoudscontracten of het moderniseren van een verouderd systeemlandschap. Uiteindelijk willen we onze investeringen zo snel mogelijk terugverdienen. Onze consultants helpen u op weg om deze quick wins te bepalen en op een efficiënte uw architectuur aan te passen of een nieuwe architectuur te introduceren.

De architectuur van de toekomst
Hoe gaat u om met uw Software Architectuur? Moet alles van tevoren helemaal vastliggen en dichtgespijkerd zijn of mag de architectuur tijdens de ontwikkelfase nog veranderen? Afhankelijk van uw omgeving en het innovatieve karakter van het project zijn er voor beide opties argumenten die hout snijden. Samenwerking tussen bedrijven neemt een enorme vlucht binnen de IT. Van tekentafel tot realisatie is er geen product te vinden dat het levenslicht ziet binnen de bedrijfsmuren van één enkel bedrijf. Er is sprake van een wereldwijd verspreid assemblageproces. Hiervoor is verregaande informatie-uitwisseling noodzakelijk met technologische standaarden op basis van service georiënteerde architecturen waaronder de cloud. Onze architecten willen graag hun jarenlange ervaring met u delen, uw architectuur doorgronden en de benodigde toekomstarchitectuur samen met u bepalen.

CIMSOLUTIONS levert sinds 1992 architecten die tot de besten behoren binnen de vakgebieden, hoog opgeleid, gecertificeerd in TOGAF, Archimate en met ruime praktijkervaring. De architecten van CIMSOLUTIONS scheppen kaders in de vorm van richtlijnen, standaarden of modellen gericht op informatievoorziening, procesinrichting en de producten- en dienstenportfolio. Zij of hij heeft zowel een business als een ICT achtergrond en heeft jarenlange ervaring opgebouwd in verschillende en gerelateerde rollen alvorens om als enterprise-, business of solution architect te kunnen functioneren.

Onze architecten volgen de richtlijnen van Enterprise-, Business- en Solution Architectuur. Zij hebben veel ervaring met de Overheid Referentie Architectuur (NORA) en zorgen ervoor dat de ontwerpprincipes, modellen en afspraken voor het (her)inrichten van de (elektronische) overheid gewaarborgd worden in uw organisatie. Daarbij worden o.a referentie architecturen doorgevoerd zoals: GEMMA, PETRA, MARIJ, EAR en ketenarchitectuur. Daarnaast delen onze architecten hun kennis zeer regelmatig d.m.v. de Special Interest Group Architectuur. Hierbij worden presentaties aan elkaar gegeven en/of een workshop gehouden. Regelmatig komt er een externe spreker, waarbij de laatste technische kennis gedeeld wordt. Onze Architecten publiceren regelmatig en geven gastcolleges op Hogescholen en Universiteiten.