Marco Appeldorn, Technisch Architect, maakt zijn kennis aantoonbaar met certificeringen

Marco Appeldorn, Technisch Architect, maakt zijn kennis aantoonbaar met certificeringen

Waarom heb je gekozen voor CIMSOLUTIONS?

Ik heb gekozen voor CIMSOLUTIONS, omdat ik meer complexe opdrachten en ingewikkeldere projecten wilde uitvoeren. Daarnaast wilde ik graag werken voor een werkgever die veel waarde hecht aan persoonlijke ontwikkeling, opleidingen en certificeringen. Dit miste ik namelijk heel erg bij mijn vorige werkgever. Zo ben ik bij CIMSOLUTIONS terecht gekomen.

Cim Solutions

Je hebt de afgelopen twee jaar vier verschillende opleidingen gevolgd. Vertel…

Ik heb twee Masterclasses architectuur gevolgd, een IT Architect opleiding en de ISACA CISA Training. De Masterclasses vond ik erg interessant. De trainers bespraken voorbeelden vanuit hun eigen praktijkervaringen. Het was voor mij een verdieping op wat ik zelf ook tegenkom in mijn werk. Samen met de opleiding tot Gecertificeerd IT Architect gaf dit mij de bevestiging van de kennis die ik al heb opgedaan. De ISACA CISA Training heeft mij inzicht gegeven in hoe architectuur in grote lijnen in elkaar moet zitten, maar ook hoe de processen er omheen in elkaar steken.

Certified

Waarom is opleiden volgens jou belangrijk?

Voor mij maakt het mijn kennis aantoonbaar, ik hoef het niet meer zo uitgebreid uit te leggen als voorheen. Ik heb niet alleen maar jarenlange ervaring, maar ook “het papiertje”. Daarnaast zorgen de opleidingen voor een stuk awareness en herhaling van de reeds aanwezige kennis, wat best wel prettig is. Het maakt dat ik gemakkelijker kan meepraten, ik ben na het volgen van de opleidingen nog meer thuis in de materie. Een collega heeft mij bijvoorbeeld om hulp gevraagd toen hij een risico-analyse moest doen. Ik kon kwaliteit bieden en hem uitleggen hoe hij dat het best kon aanpakken.

Vindt de klant het ook belangrijk dat je opleidingen volgt?

Ik merk dat de klant positief reageert bij het behalen van een certificering en dat het zeker wordt gewaardeerd dat je je kennis uitbreidt. Na het afronden van de Masterclass beheerarchitectuur mocht ik direct een Project Start Architectuur toetsen op de aspecten die ik had meegekregen in de training.

Zijn er nog meer opleidingen die je graag zou willen volgen?

Ik ben op dit moment alweer bezig met een security training op tactisch niveau. Ik zou nog wel opleidingen willen volgen op een hoger abstractie niveau. Verder uit de techniek en meer richting Enterprise Architectuur. Ik denk bijvoorbeeld aan een specifiek Master traject via de Open Universiteit. Samen met mijn fieldmanager kijk ik hoe dit binnen mijn gewenste groeipad past. “Je bent erg enthousiast over het volgen van opleidingen dus!” Dat klopt. En weet je wat ook erg leuk is? Ik heb zelf inmiddels ook een gastcollege gegeven over “De toepassing van Architectuur binnen een Agile omgeving” op de Stenden /NHL Hogeschool. Ik vond dat heel leuk om te doen.

Marco Appeldorn
Technisch Architect

    Benieuwd naar onze vacatures?

    Wij zijn altijd op zoek naar gedreven professionals

    Geïnteresseerd?

    Wij horen graag van je! Neem contact met ons op.