Elke nieuwe opdracht een kans om verder te groeien

Elke nieuwe opdracht een kans om verder te groeien

Ik ben ooit begonnen als software ontwikkelaar, doorgegroeid tot senior functioneel beheerder en nu op weg naar informatieanalist. Dit door certificaten te behalen, trainingen te volgen en de juiste praktijkervaring op te doen.

Na mijn studie informatica was het vanzelfsprekend dat ik als software ontwikkelaar aan de slag zou gaan. Met deze verwachting ben ik dus ook mijn carrière gestart. 

Alpha Diallo

Na 2 jaar als software ontwikkelaar gewerkt te hebben, kwam ik erachter dat mijn ambitie en uitdaging meer aan de kant van informatieanalyse liggen; met name de bedrijfsprocessen, de informatiebehoefte analyseren en vertalen en hoe de informatiestroom verloopt. Toen ik zeker wist dat ik de stap wilde maken naar informatieanalist, ben ik gaan kijken hoe ik deze carrièreswitch kon maken. Bij een vaste werkgever had ik het idee dat het misschien heel lang zou gaan duren of doorgroeien wellicht onmogelijk was. Door een aantrekkelijke combinatie van opleiding, training, certificeringen, kennisdeling, begeleiding en ruim opleidingsbudget, in combinatie met afwisselend werk zou het wel mogelijk zijn bij CIMSOLUTIONS, als ik bereid was om in mijn ontwikkeling te investeren.

Gezien mijn achtergrond als ontwikkelaar was technisch applicatiebeheerder een goede startfunctie richting mijn doel als informatieanalist. Ik heb afgelopen periode voor verschillende organisaties mogen werken als technisch applicatiebeheerder en daarna als senior functioneel beheerder. Als functioneel beheerder heb ik verschillende klanten geholpen hun behoeften te vertalen naar functionele specificaties en hun processen te optimaliseren. Ik heb contacten onderhouden met interne en externe IT-leveranciers en regie gevoerd over lopende zaken. Mijn technische vaardigheden hebben mij in deze rol geholpen snel verbanden te leggen tussen de business en IT. Door mijn brede kennis worden er vaak verantwoordelijkheden aan mij toevertrouwd. Ik heb daardoor meerdere afdelingen verder helpen professionaliseren door methodieken als ASL2, BISL en Scrum in te voeren. Deze opgedane kennis kan ik straks goed gebruiken als informatieanalist.

Na een paar jaren te hebben gewerkt als software ontwikkelaar, technisch applicatiebeheerder en mijn huidige functie senior functioneel beheerder ben ik er klaar voor om de volgende stap te maken richting mijn ambitie. Ik heb nu genoeg kennis en praktijkervaring opgebouwd om de uitdaging aan te gaan. Komende periode ga ik extra certificaten behalen zoals TOGAF 9 en Business Intelligence Process Mining, trainingen volgen en combineren met de juiste praktijkervaring.

Meerwaarde van CIMSOLUTIONS in je carrière

Bij CIMSOLUTIONS heb ik altijd de mogelijkheid om mijn carrièreambitie te evalueren en waar nodig bij te stellen. Dit omdat CIMSOLUTIONS de markt in de gaten houdt en de medewerkers van informatie voorziet over de actuele ontwikkelingen in ons vakgebied en daarbuiten. Ik ben hierdoor altijd op de hoogte over welke kennis relevant is in mijn vakgebied en welke kennis ik nodig heb om door te groeien. Met deze informatie kan ik op het juiste moment de benodigde certificaten halen en kennis opdoen zodat ik meer toegevoegde waarde kan leveren aan de klanten.

En dankzij het Persoonlijk Ontwikkelingsplan heb ik grip op mijn carrière en doorgroeimogelijkheden gekregen. Ik kan op elk moment nagaan of mijn carrièrepad in lijn is met mijn talenten, benodigde kennis en ervaring. Ik word hierin goed begeleid en ondersteund door mijn fieldmanager. Deze aanpak van CIMSOLUTIONS heeft ervoor gezorgd dat ik de juiste certificaten heb behaald en bewust ben van waar ik nu sta en welke doorgroeide rollen goed aansluiten bij mijn ambitie in de toekomst.

Alpha Diallo
Senior Functioneel Beheerder

    Benieuwd naar onze vacatures?

    Wij zijn altijd op zoek naar gedreven professionals

    Geïnteresseerd?

    Wij horen graag van je! Neem contact met ons op.