Samenwerking met NS Materieel & Onderhoud

Samenwerking met NS Materieel & Onderhoud

De NS zoekt voortdurend naar duurzame en financieel gunstige oplossingen. Het reviseren van treinwielen is daar een mooi voorbeeld van. Speciaal daarvoor heeft NS Materieel & Onderhoud een nieuwe fabriek gebouwd op de bestaande revisielocatie in Haarlem waar versleten draai- of wielstellen een tweede leven krijgen. Per jaar worden 1.100 draaistellen en 3.000 wielstellen gereviseerd zodat ze weer zo’n 1,2 miljoen kilometer meekunnen.

Ns Materieel Onderhoud

De installaties die nodig zijn voor het reviseren van wielstellen worden aangestuurd door het AspenTech Manufacturing Execution System (MES). CIMSOLUTIONS heeft de Senior Project Manager ingezet, die verantwoordelijk is voor het gehele IT Programma wat ondermeer bestaat uit het inrichten van het MES, het laten bouwen van 17 ESB interfaces, aanpassingen aan SAP/MAXIMO en Baan en alle infrastructuur die nodig is voor de fabriek. Het MES is de link tussen de vraag van de klant vanuit het ERP-systeem en de machines die het product moeten leveren. Eenvoudiger gezegd, MES stuurt de machines in het revisieproces digitaal aan, zorgt dat ze op tijd starten en stoppen, en verzamelt alle benodigde meet- en bewerkingsdata. MES stuurt de productiemachines aan en registreert elke bewerking. Via barcode-labels volgt MES elk afzonderlijk onderdeel tijdens de revisie. Zo kunnen de meer dan honderd metingen die aan elk wielstel worden uitgevoerd, worden geregistreerd en opgeslagen.

Logo Ns (1)

Het was een heel spannend en belangrijk project voor NS. Samen hebben we een mooie IT oplossing voor de business gerealiseerd.

 Marcel Staring
IT Manager NS

    Benieuwd naar onze vacatures?

    Wij zijn altijd op zoek naar gedreven professionals

    Geïnteresseerd?

    Wij horen graag van je! Neem contact met ons op.